Kniv Tiur

kr 855.00

Ikke på lager

Art. nr. 16-360 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Flott turkniv som kan brukes til det meste.

Skaftet er av Amerikansk nøttetre-rot. Dette gjør at skaftet er mørkt uten beis, men likevel med liv ganske likt masurbjørk som blir brukt i de fleste av våre modeller.
Totale lengden på kniven er ca.24 cm langt. Holk i aluminium.
Svart slire med sikkerhetsinnlegg.

Brusletto & Co AS ble etablert i 1896 av Rognald Brusletto. Historien om malmbryting på Hardangervidda og handverksmessig produksjon av sigder, ljåer, økser og sverd rundt Geilo startet allerede for 1500 år siden. Geilo ble tidlig i historien et etablert kraftsentrum for smiing av redskap til arbeid og fritid.

De fleste Brusletto-knivene har skaft av masurbjørk, et treslag kjent for sine egenartede og dekorative detaljer i trevirket. (Masurbjørk er genetisk syk bjørk, hvor en del vev fra barken har vokst inn i treet og dannet et fint mønster.) Skaftet er innsatt med linolje og deretter polert slik at det er nærmest vedlikeholdsfritt. Hvis det trengs vedlikehold kan skaftet settes inn med olje. Eksempelvis en møbelolje eller lignende. Skaftet har en design som skal sikre et trygt og godt grep, og være tilpasset knivens bruksområde.

Sliren er laget av kraftig okselær, og har et eget sikkerhetsinnlegg slik at kniven ligger støtt og sikkert på plass under all slags ferdsel og aktivitet i skog og mark. Innlegget gjør også at kniven glir lettere ut og inn av sliren, og at sliren holder fasongen bedre. Sliren er fra fabrikken satt inn med lærglans som beskytter læret. Vedlikeholdes ved å sette den inn med litt lærfett eller skokrem en gang i blant.

Beslaget oppe på slira – hvis finnes – er ofte produsert i nysølv og kan pusses med sølvpuss.

Alle knivene er laget i rustfritt, spesialherdet stål fra innerst til ytterst. Stålkvaliteten er den samme i alle knivmodellene, uansett om bladet er blankt eller mørkt. Forskjellen ligger i poleringen.

Stålbetegnelsen på de fleste av våre knivblader i knivene er Sandvik 12C27,
og herdet til en hardhet på 57-58 Rockwell C.

Tilleggsinformasjon

Vekt 260 G